L’Escola Àgora s’apropa a iniciatives pel consum responsable de l’entorn

L’alumnat de Cicle Mitjà de l’Escola Àgora està arribant al final del projecte Menjadrets. Amb una nova activitat virtual, nenes i nens han conegut agents socioeconòmics de Nou Barris que aposten pel consum responsable i fomenten el dret a l’alimentació. D’aquesta manera, els infants han descobert la importància de disposar d’espais verds a la ciutat de Barcelona i al seu barri.

A través d’un vídeo, els grups de 3r i 4t han pogut conèixer millor diferents iniciatives que es troben a prop de l’escola. D’una banda, han descobert l’hort urbà de Can Valent, on es cultiven aliments com fruites i verdures ecològiques que consumeixen famílies del barri. D’altra banda, han dialogat amb la cooperativa de consum ecològic El Llevat, que distribueix productes cultivats i elaborats per agricultors i altres artesans de la ciutat de Barcelona.

A partir de veure l’experiència de les dues iniciatives, nenes i nens han vist que un hort urbà és un espai on les persones fan créixer fruites i verdures a dins de la ciutat. En el cas de Can Valent, es tracta d’una zona recuperada on abans hi havia un pàrquing de cotxes i ara s’hi cultiven aliments. En canvi, El Llevat és un grup de persones que s’uneix per aconseguir comprar productes ecològics de qualitat i distribuir-los entre els membres de la cooperativa.

L’alumnat també ha pogut aprofundir en les avantatges d’aquestes iniciatives a l’hora de fomentar les relacions personals i enfortir els vincles amb el barri. A més, els espais verds com els horts urbans es converteixen en refugis per als animals i milloren el clima de la ciutat. Nens i nenes també han vist com menjar fruites i verdures de proximitat també redueix la petjada ecològica dels productes.

Vols saber-ne més?

Les activitats formen part del projecte educatiu Menjadrets, una iniciativa d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Nou Barris gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al menjador escolar.