Els nens i nenes de l’escola Lluís Vives aprenen a plantar al Parc Agrari

L’alumnat de 3r i 4t de Primària de l’escola Lluís Vives ha tingut l’oportunitat d’apropar-se a la pagesia en una sortida al Parc Agrari del Baix Llobregat. La visita ha permès als infants conèixer una zona propera al seu barri que abasteix de fruites i verdures bona part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Els nens i nenes s’han separat en grups per dur a terme diferents activitats relacionades amb el coneixement de l’entorn i de l’agricultura.

De bon matí, l’alumnat de 3r s’ha desplaçat fins a la finca de Ferran Puig on els ha atès el responsable de formació de Central Parc, Jordi Bofill. En Jordi els ha parlat sobre els diversos cultius que es produeixen al Parc Agrari i han conegut què eren el cavalló i el solc. Els infants han après a plantar bledes, han collit patates i també s’han endut una varietat autòctona del Parc Agrari: el carbassó rodó.

Mentrestant, els i les de 4t han anat fins a la finca de Cal Notari, on s’han dividit en dos grups. Els primers han passejat amb bicicleta pel Parc Agrari per conèixer les espècies més característiques del Baix Llobregat, els cultius hortícoles i l’agricultura ecològica. Per la seva part, l’alumnat que no sabia anar en bicicleta ha participat en un taller de Biciescola. En canvi, l’altre grup ha realitzat un taller sobre la manipulació del subsòl. Una hora després, els nens i nenes s’han intercanviat les activitats.

Després de dinar, les dues classes han dut a terme els tallers que ja havien fet els i les altres. Els nens i nenes de 3r han treballat sobre el sòl i han passejat en bicicleta mentre els i les altres anaven a Ferran Puig. Els infants de 4t han plantat bledes i carbassons però també se n’han emportat a casa per les famílies.

Què n’ha dit l’alumnat?

Aquesta sortida forma part del projecte “El Dret a l’Alimentació al Sud i al Nord: consciència global i transformació local”, un projecte d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Sants-Montjuïc gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al nostre menjador escolar.