La Kuka visita les escoles per última vegada

El projecte d’Educació per a la Justícia Global sobre l’alimentació saludable arriba a la conclusió a les escoles Cavall Bernat i Cal Maiol de Sants. Després de molts tallers, la darrera activitat ha comptat amb la visita d’una amiga dels nens i nenes vinguda de Nicaragua. El retorn de la Kuka als centres s’ha convertit en la millor manera d’acomiadar la iniciativa.

La Kuka ha passat per les totes les aules per acomiadar-se de l’alumnat i agrair als infants tota la feina feta durant el curs. En les visites anteriors als dos centres, la Kuka havia encarregat missions als nens i nenes de totes les edats per conèixer les diferències entre l’agricultura i l’alimentació a Catalunya i a Nicaragua. Durant l’última trobada, ha preguntat als infants què han après al llarg del projecte i si havien dut a terme les missions que els havia plantejat.

La visita també s’ha centrat en repassar totes les activitats on han participat els nens i nenes des de la primera formació amb l’equip docent fins als tallers de germinats i de melmelades. La Kuka ha preguntat a l’alumnat quina sessió ha agradat més als infants i si en canviarien alguna. La nostra amiga nicaragüenca també ha preguntat a l’alumnat si havien dut a terme les missions que els havia plantejat.

Com a agraïment per l’evolució que han realitzat els nens i nenes, la Kuka també ha entregat uns cartells on en una cara es podia veure el mapa que van preparar els infants més grans de les dues escoles. Per l’altra cara, l’alumnat trobava un mapa amb els espais de consum responsable del barri i un calendari amb l’època de plantada i collita de les fruites i verdures.

Per acabar, la Kuka  ha explicat als nens i nenes que se’n torna a Nicaragua a veure la família ja que està molt enyorada després de viure molts mesos a Catalunya. També ha assegurat que havia sigut un plaer col·laborar i treballar amb totes les nenes i nens i que desitja que tot el que han après els serveixi per gaudir d’una alimentació saludable.

Què n’ha dit l’alumnat?

La Kuka és el fil conductor del projecte “El Dret a l’Alimentació: realitat i conseqüències al Sud i al Nord”, un projecte d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Sants-Montjuïc gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al nostre menjador escolar.