L’alumnat de Lluís Vives calcula la petjada ecològica dels productes del menjador

Comencem el segon trimestre amb una nova activitat a l’aula. L’alumnat de 5è i 6è de l’escola Lluís Vives ha reprès el projecte d’Educació per a la Justícia Global El dret a l’alimentació al Sud i al Nord: consciència global i transformació local. Els nens i nenes han calculat la petjada ecològica dels productes que consumeixen al menjador de l’escola.

Els dos cursos han investigat sobre l’origen de les etiquetes recollides per tota l’escola en activitats anteriors. A partir de grups cooperatius, han descobert la petjada ecològica que deixa el transport d’aquests productes durant tot el seu viatge. L’alumnat ha calculat la distància des del punt de partida del productor fins a l’escola i la contaminació que se’n desprèn segons el tipus de vehicle.

Una vegada feta la recerca i acabats els comptes, les nenes i els nens han marcat els resultats al mapa penjat al passadís de l’escola. El resultat sobre la petjada ecològica ha permès a l’alumnat prendre consciència de les conseqüències que genera la nostra forma de vida quotidiana, ja que exposa l’impacte de l’activitat humana sobre el medi ambient.

Què n’ha dit l’alumnat al bloc de l’escola?

Aquesta nova activitat forma part del projecte “El Dret a l’Alimentació al Sud i al Nord: consciència global i transformació local”, un projecte d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Sants-Montjuïc gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al nostre menjador escolar.