Els més petits de l’escola Lluís Vives reben la visita de la Masovera

L’alumnat d’Educació Infantil de l’escola Lluís Vives ha rebut una nova visita en els últims dies.  Aquesta setmana els ha anat a veure la Rosa Pinyol, narradora de La Mercantil de contes, que ha fet el paper de la Masovera. La Rosa ha aparegut carregada amb un cabàs ple de fruites i verdures de temporada provinents de la seva parada al mercat. Els aliments han servit com a excusa per explicar  contes i cantar cançons sobre el menjar. L’activitat ha servit per apropar els productes d’horta als nens i nenes de P-3, P-4 i P-5 i perquè els infants els descobreixin o els coneguin més profundament.

La Masovera s’ha passejat per l’aula amb el cabàs per tal que l’alumnat observés, es familiaritzés i tingués l’oportunitat d’olorar, tocar i observar detingudament tots aquells aliments que els han cridat l’atenció. La visita de la Rosa ha ajudat a fer créixer la motivació dels infants per tastar nous aliments i ha fomentat l’alimentació saludable per a què els nens i nenes vulguin consumir noves fruites i verdures.

Vols saber-ne més?

Aquesta activitat forma part del projecte “El Dret a l’Alimentació: realitat i conseqüències al Sud i al Nord”, una iniciativa d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Sants-Montjuïc gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al nostre menjador escolar.