Central Parc reivindica l’economia social en l’estrena del seu documental

La cooperativa de producció de fruites i verdures ecològiques Central Parc va presentar ahir un documental per demostrar que l’economia i els valors com la solidaritat i la sostenibilitat van lligats. Amb la voluntat de ressaltar que un model comercial alternatiu és viable, l’empresa va reivindicar la lluita per la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables.

En una xerrada sobre economia social al barri de Sants, Central Parc va exposar la seva tasca de formació de joves sense estudis bàsics i aturats de llarga durada majors de 45 anys. A més, la cooperativa va explicar que en els últims mesos ha ampliat la iniciativa a grups de refugiats i persones que compleixen mesures penals alternatives.

L’acte també va comptar amb la presència de Desos Opció Solidària, l’ONG impulsora de l’empresa social, que desenvolupa projectes educatius en escoles del barri de Sants. L’entitat va destacar la importància de conscienciar els infants sobre el malbaratament alimentari i de promoure el consum de productes de temporada i de proximitat.

La conferència, titulada Una economia cooperativa, solidària i sostenible és possible, va incloure l’estrena del documental sobre Central Parc elaborat per la productora audiovisual Intactes. El vídeo volia sensibilitzar el públic sobre la recuperació d’espais en desús del Parc Agrari del Baix Llobregat que duu a terme la cooperativa.

La Rebeca Segura, sòcia cofundadora i directora de Central Parc, va ser l’encarregada d’exposar el projecte i es va mostrar molt il·lusionada per estrenar el vídeo “al barri més cooperatiu de Barcelona”. La conferenciant va assegurar que se sentia molt identificada amb la multitud de comerços de proximitat arrelats a la zona.

El col·loqui posterior a l’estrena del documental també va incloure la presentació de La Colmena dice sí de Sants, de la qual Central Parc n’és un dels proveïdors de verdures. La Bettina Ruiz, impulsora de la iniciativa, va explicar que pretén “aproximar els consumidors als productors locals” a través d’una plataforma digital. L’estrena del documental sobre Central Parc es va dur a terme a l’espai veïnal autogestionat Can Batlló (Sants, Barcelona) i va comptar amb uns 25 assistents.

L’edició del documental sobre Central Parc ha sigut possible gràcies al suport econòmic del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona.