Encetem un nou curs als projectes educatius

Hem començat a posar en marxa els projectes educatius que aquest any desenvoluparem a diversos centres educatius de Barcelona i del Baix Llobregat. Durant els propers mesos acompanyarem l’alumnat de les escoles i instituts per endinsar-se en el sistema agrari familiaritzant-los amb les minves alimentàries, la importància de consumir productes de proximitat i temporada i fent-los coneixedors del dret a l’alimentació.

Per tercer any consecutiu, l’alumnat de 3r d’ESO de l’INS Guineueta (Nou Barris) participarà en el projecte d’Aprenentatge Servei “Transformem el valor dels aliments, innovació en el circuit alimentari i agroecològic”. Amb aquesta iniciativa que durarà fins finals de curs, els nois i les noies participants treballaran les minves alimentàries, aquelles verdures i fruites que són excloses del circuit comercial de consum i que cal reincorporar al mercat i dotar-les del valor que tenen com a aliments saludables, nutritius i de qualitat.

Joves i docents també tornaran a gaudir dels projectes educatius de DESOS són l’alumnat de 3r d’ESO de l’INS Bernat el Ferrer (Molins de Rei). Després d’un primer contacte el curs passat, s’implementa al centre el projecte Transalimenta al Baix Llobregat, una iniciativa amb metodologia d’Aprenentatge Servei que treballarà la promoció del dret a l’alimentació mitjançant la reducció del malbaratament alimentari, la producció i la comercialització alimentària dins del circuit agroecològic i de proximitat. Aquest projecte també serà executat a l’INS Maria Aurèlia Capmany de Cornellà del Llobregat, on l’alumnat de 3r d’ESO també serà partícip per primera vegada de la iniciativa.

Pel que fa a els centres de primària, el Col·legi Camí (Nou Barris) participarà amb l’alumnat de 5è i 6è al projecte Menjadrets, un pla d’Educació per la Justícia Global que té la intenció de motivar als nens i les nenes a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al menjador escolar.

Tots aquests projectes es troben en la seva primera fase inicial on s’inclouen formacions docents per tal que el professorat participi de forma íntegra a les activitats i acabaran de desenvolupar-se al llarg del curs escolar. L’objectiu és que els grups participants es vinculin amb la terra i el sistema agrari, valorant la feina que hi ha darrere la pagesia i que descobreixin formes alternatives de consum, on s’aposti pels aliments de proximitat i la seva sostenibilitat, focalitzant les activitats que siguin properes al seu centre educatiu i al seu territori. A més visitaran la cooperativa d’agricultura ecològica Central Parc, situada al Parc Agrari del Baix Llobregat on podran veure de primera mà la manera de treballar el camp.

Per seguir l’evolució dels projectes educatius, podeu seguir les xarxes socials de l’entitat, on actualitzem de forma diària la informació i els continguts relacionats amb tots ells.

Instagram: https://www.instagram.com/desosong/
Twitter: https://twitter.com/DESOS_