Amb quines subvencions comptem pel curs 2017-18?

Comencem el curs plens de novetats positives per la continuïtat dels projectes de Desos i de Central Parc. El projecte d’Educació per a la Justícia Global “El dret a l’alimentació: consciència global i transformació local” té assegurada l’estabilitat durant els propers dos anys. Gràcies a la subvenció de l’Ajuntament de Barcelona, Desos i Central Parc podran implementar les activitats als centres educatius entre el desembre de 2017 i el novembre de 2019.

El primer any, per dinamitzar les activitats en centres educatius del districte de Sants-Montjuïc, ens han atorgat 36.541,33 euros. En canvi, durant el segon any treballarem amb una escola del districte de Nou Barris i comptarem amb una subvenció de 34.337,80 euros. A més, per la posada en marxa del projecte durant els primers mesos del curs disposem d’un ajut de 6.000 euros de la línia Cc de la Convocatòria per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat 2017.

Pel que fa al projecte d’Aprenentatge i Servei “Transformem el valor dels aliments: innovació en el circuit alimentari ecològic”, també comptarem amb una subvenció de 18.139,80 euros entre els mesos de setembre 2017 i agost 2018. La iniciativa en un centre educatiu de Secundària també disposarà d’un ajut de 4.500 euros durant els primers mesos de curs de la línia Qc de la mateixa convocatòria de districte i ciutat.

Desos també ha rebut una subvenció per reprendre les iniciatives de cooperació internacional a Nicaragua. El projecte “Les dones com a motor de desenvolupament socioeconòmic a San Miguelito (Nicaragua)” ha estat subvencionat amb 56.500 euros per la convocatòria de Subvencions de Cooperació per a la Justícia Global de 2017 de l’Ajuntament de Barcelona. El nou suport permetrà redimensionar el Fons de Crèdit i incloure noves aliances amb entitats com el Colectivo de Mujeres de Matagalpa i la Fundación de Mujeres de San Miguelito.

Tornant a la Convocatòria per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat 2017, Desos ha rebut dues subvencions més. Per un costat, el projecte “Consum responsable: propostes col·lectives per la transformació” ha rebut 3.000 euros de subvenció de la línia Ua. Per altra banda, la nostra entitat també ha rebut 2.000 euros d’ajut pel projecte “Integració i creació de llocs de treball per a les persones refugiades i demandants d’asil” de la línia Vb referent a la inclusió social.

Lligat amb aquest darrer projecte, una altra subvenció que ens han atorgat pel proper curs 2017-18 prové del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. D’una banda, respecte a la línia F3A de la convocatòria de Subvencions a entitats per a activitats i projectes 2017, el projecte biennal, el projecte “Inserció sociolaboral i creació de llocs de treball a través de l’agricultura social, el comerç de proximitat i l’economia social” ha rebut un import de 48.318 euros de finançament biennal. A més, pel mateix projecte l’Obra Social “la Caixa” també ha concedit una subvenció de 60.000 euros dins la convocatòria d’Inserció Sociolaboral.

Així mateix, en referència a la línia F5A de Suport a Projectes d’Enfortiment de l’Associacionisme de la mateixa convocatòria, l’organisme de la Generalitat ha atorgat 5.450 euros de finançament al projecte biennal “Caminem cap a la sostenibilitat” de Desos Opció Solidària.

Les subvencions rebudes garanteixen l’estabilitat dels projectes per aquest proper curs. Tot i això, continuem pendents de conèixer diferents resolucions durant aquest any 2017. D’una banda, hem presentat el projecte per a centres de Primària a la convocatòria d’Educació per al Desenvolupament  de la Diputació de Barcelona. També restem a l’espera de la Generalitat de Catalunya i el Servei Català d’Ocupació en el marc del  Programa de Garantia Juvenil per a la contractació de joves en pràctiques. Finalment, estem pendents de la resolució de la convocatòria a càrrec de l’assignació de l’IRPF 2017 del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.