Debatem sobre el sistema agroalimentari a l’INS La Guineueta

Segona sessió del projecte d’Aprenentatge Servei a l’Institut La Guineueta. Avui, l’alumnat de 3r ha començat a descobrir com funciona el sistema agroalimentari. Amb l’ajuda de les tècniques de Desos, les noies i nois han creat un núvol de paraules relacionades amb l’alimentació i l’agricultura per entendre millor què es treballarà durant el projecte. A més, els i les joves han dut a terme una autoavaluació inicial per saber quin és el seu punt de partida i per conscienciar-se de l’evolució que viuran durant tot el curs.

A més, les noies i nois de 3r han rebut la visita de les companyes i els companys de 4t que van formar part del projecte durant el curs anterior. Com a expertes en agricultura i alimentació saludable, les joves han parlat sobre com van viure les activitats, sobre què els va agradar més i quins aprenentatges han extret del projecte. També han aconsellat l’alumnat de 3r per tal d’aprofitar el totes les sessions al màxim.

Per acabar, l’alumnat ha descobert que la setmana vinent visitaran els terrenys de la cooperativa agroecològica Central Parc, situats al Parc Agrari del Baix Llobregat. Allà, noies i nois podran conèxer més de prop com treballa la gent que es dedica a l’agricultura i quin procés segueixen les fruites i verdures.

Vols saber-ne més?

Aquesta activitat forma part del projecte d’Aprenentatge Servei “Innovem en el circuit alimentari transformant el valor dels aliments” que estem impulsant a l’Institut La Guineueta gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i també a la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona. L’Aprenentatge i Servei entén l’acció pedagògica com una pràctica transformadora que vol empoderar l’alumnat per exercir una ciutadania activa i responsable. L’objectiu de l’aprenentatge: conèixer el maneig de l’agricultura ecològica des de la planificació fins a la comercialització. L’objectiu del servei: introduir les minves que es donen entre la producció i la comercialització alimentària dins del circuit de consum actual.