Preparem el servei i l’acte de cloenda del projecte d’ApS

L’alumnat de l’Institut Montjuïc està en plena ebullició dissenyant el servei i l’acte de cloenda del projecte “Transformem el valor dels aliments: innovació en el circuit alimentari ecològic”. Noies i nois de 3r d’ESO preparen la presentació del projecte que faran el proper dia 31 de maig a la plaça de la Marina. Alumnes i docents s’han distribuït en grups en funció de les tasques que desenvoluparan durant l’esdeveniment.

Els i les joves han preparat els diferents espais que conformaran l’activitat.  Noies i nois han començat a decidir els continguts que compartiran al punt d’informació i l’equip de comunicació ha plantejat l’estratègia que duran a terme a les xarxes socials. Els diferents grups han preparat pancartes, cartells i un photocall per tal que la comunitat s’apropi a l’acte i s’interessi pel projecte. A més, les persones encarregades del punt de serigrafia han preparat els tampons que utilitzaran per imprimir sobre unes bosses que s’endurà la ciutadania.

L’alumnat s’ha encarregat de preparar i deixar enllestit el material necessari pel servei i l’acte de cloenda. Noies i nois han comptat amb el suport de la docent d’Educació Visual i Plàstica. En els propers dies, començarà la difusió de l’esdeveniment amb el repartiment dels cartells informatius per tot el districte de Sants-Montjuïc. A més, a partir del proper dia 24 de maig es dinamitzarà l’anunci de l’acte a través de les xarxes socials i s’iniciarà la sensibilització de la comunitat amb el hashtag #construyeunmundosostenible.

El projecte també s’està expandint més enllà d’aquestes activitats. A més, les alumnes de 3r i 4t d’ESO que han participat en el projecte durant els darrers dos cursos han anat fins a Ràdio La Marina per debatre sobre el projecte. I ja podeu escoltar el debat a partir del minut 11!

Vols saber-ne més?

Aquesta activitat forma part del projecte d’Aprenentatge i Servei a “Transformem el valor dels aliments: innovació en el circuit alimentari ecològic – Fase 2: Consolidació” que impulsem a l’Institut Montjuïc gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona. L’Aprenentatge i Servei entén l’acció pedagògica com una pràctica transformadora que vol empoderar l’alumnat per exercir una ciutadania activa i responsable. L’objectiu de l’aprenentatge: conèixer el maneig de l’agricultura ecològica des de la planificació fins a la comercialització. L’objectiu del servei: introduir les minves que es donen entre la producció i la comercialització alimentària dins del circuit de consum actual.