El servei de l’alumnat de l’INS Montjuïc arriba als establiments del barri

El projecte d’ApS a l’INS Montjuïc va finalitzar amb l’acte de cloenda a l’institut però encara faltava una darrera activitat. Els productes creats per l’alumnat durant la fase de servei ja han arribat al restaurant Cal Campà, la fruiteria i verduleria ecològica Capità Enciam i l’herboristeria i dietètica Estrella de Betlem.

Les noies i nois de 3r d’ESO van elaborar cartells, xapes i punts de llibre i després de posar punt final a la iniciativa hem entregat les creacions als establiments que vam visitar durant la sortida al barri. Els productes formen part de la campanya de sensibilització sobre la introducció de les minves en l’agricultura ecològica impulsada per l’alumnat.

Els tres comerços s’han mostrat molt agraïts amb el servei preparat pels i les joves de l’INS Montjuïc. Els establiments han assegurat que penjaran els cartells a cadascun dels locals i Cal Campà també ha explicat que repartiran els punts de llibre entre els comensals per acompanyar els plats de verdures. L’alumnat també repartirà les xapes que han creat pel barri perquè els veïns les portin a les motxilles.

Vols saber-ne més?

Aquest servei forma part del projecte d’Aprenentatge i Servei “Transformem el valor dels aliments: innovació en el circuit alimentari ecològic” que impulsem a l’Institut Montjuïc gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’Aprenentatge i Servei entén l’acció pedagògica com una pràctica transformadora que vol empoderar l’alumnat per exercir una ciutadania activa i responsable. L’objectiu de l’Aprenentatge: conèixer el maneig de l’agricultura ecològica des de la planificació fins a la comercialització. L’objectiu del Servei: introduir les minves que es donen entre la producció i la comercialització alimentària dins del circuit de consum actual.