El procés comercial arriba a l’INS La Guineueta

El projecte educatiu d’Aprenentatge i Servei a l’Institut La Guineueta continua avançant. Després de descobrir les fases de planificació i producció, l’alumnat s’ha centrat en el procés de comercialització dels aliments. La presidenta de la cooperativa agroecològica Central Parc, Rebeca Segura, ha visitat el centre educatiu per debatre sobre tots els elements que integren el procés comercial. L’alumnat ha debatut sobre les característiques que ha de tenir una persona per convertir-se en comercial i treballar de manera eficient.

La Rebeca els ha explicat que les tècniques i qualitats necessàries es poden aprendre durant l’exercici de la professió. Aquestes pràctiques també es poden aplicar a l’hora de convèncer altres persones en tots els àmbits de la vida privada i laboral. Durant la sessió, també es va fomentar el pensament crític a través de la reflexió per decidir quins punts es treballarien. L’alumnat va descobrir que allò que ens resulta atractiu són elements emocionals. Per tant, els i les joves han vist que per atreure l’atenció i convèncer s’havien d’apel·lar a aquests factors emocionals.

L’aprenentatge sobre el procés comercial ha continuat amb una segona sessió enfocada al servei amb la tècnica de Desos. Noies i nois de 3r d’ESO han dut a terme exercicis relacionats amb la tècnica comunicativa del sandvitx. L’alumnat s’ha dividit en grups per treballar sobre una premissa concreta: què passaria si proveïdors de la nostra empresa ens diuen que no volen el nostre producte o que no tenen temps per atendre’ns?

Els i les joves han pogut veure diferents exemples relacionats amb aquesta tècnica comunicativa per introduir els productes ecològics al circuit de comercialització. Després de treballar amb la presidenta de la cooperativa Central Parc i continuar la feina amb la tècnica de Desos, noies i nois han assolit més coneixements de cares a l’inici del servei.

Vols saber-ne més?

Aquesta trobada forma part del projecte d’Aprenentatge Servei “Innovem en el circuit alimentari transformant el valor dels aliments” que estem impulsant a l’Institut La Guineueta gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’ACCD i l’AMB i també a la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona. L’Aprenentatge i Servei entén l’acció pedagògica com una pràctica transformadora que vol empoderar l’alumnat per exercir una ciutadania activa i responsable. L’objectiu de l’aprenentatge: conèixer el maneig de l’agricultura ecològica des de la planificació fins a la comercialització. L’objectiu del servei: introduir les minves que es donen entre la producció i la comercialització alimentària dins del circuit de consum actual.