Primers contactes de l’INS Guineueta al Parc Agrari

L’alumnat de 3r de l’INS Guineueta ha tingut la primera presa de contacte amb els terrenys de la cooperativa agroecològica Central Parc, situats al Parc Agrari del Baix Llobregat. Aquesta tercera sessió del projecte d’Aprenentatge Servei ha servit per apropar el jovent a l’espai agrari per tal que poguessin reconèixer quins són els cultius de temporada, el sistema de regadiu o el disseny del camp entre altres.

Dividits per equips de treball, les noies i nois han fet una primera planificació dels cultius. Per començar, han calculat el nombre de plantes que es poden plantar per parcel·les i quant mesura cadascuna d’elles. Un cop identificades les parcel·les, han identificat la rotació dels cultius per així poder programar les plantacions de les verdures segons el seu cicle i temporalitat.

Amb aquesta primera trobada al camp, l’INS Guineueta ha experimentat en primera mà com es cultiven els productes ecològics i la importància dels conceptes sobre proximitat, sostenibilitat i Km0 comentats en les sessions anteriors a l’aula. De cara les properes jornades, l’alumnat seguirà aprofundint en el sistema agroalimentari convertint-se ja en els principals actors i actores de la pràctica de conreu ecològic.

Vols saber-ne més?

Aquesta activitat forma part del projecte d’Aprenentatge Servei “Innovem en el circuit alimentari transformant el valor dels aliments” que estem impulsant a l’Institut La Guineueta gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i també a la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona. L’Aprenentatge i Servei entén l’acció pedagògica com una pràctica transformadora que vol empoderar l’alumnat per exercir una ciutadania activa i responsable. L’objectiu de l’aprenentatge: conèixer el maneig de l’agricultura ecològica des de la planificació fins a la comercialització. L’objectiu del servei: introduir les minves que es donen entre la producció i la comercialització alimentària dins del circuit de consum actual.