Preparem el servei i l’acte de cloenda a l’INS La Guineueta

Les noies i nois de 3r d’ESO de l’Institut La Guineueta han iniciat la creació de propostes pel servei i per l’acte de cloenda del projecte d’Aprenentatge Servei. L’alumnat ha començat a idear els productes de sensibilització adaptats als diferents projectes participants, sobretot horts urbans comunitaris com Can ValentPorta’m a l’hort, la Iaia Mercè i l’Associació Veïnal de Porta que gestiona els horts de la Maladeta. Des de Desos, s’ha animat els grups de 3r a prendre consciència per donar resposta a la necessitat del projecte, organitzant-se bé i enllestint el material a temps per l’acte de cloenda.

A partir de l’exercici d’una pluja d’idees, van sortir diverses propostes i l’alumnat ja ha començat a treballar a l’aula d’ordinadors per preparar el material de sensibilització adaptat als diferents col·lectius i sorgits a partir d’una pluja d’idees. Joves i docents s’han dividit per gestionar el material que es difondrà durant l’acte de cloenda i treballar de forma cooperativa segons les inquietuds pròpies. Els diferents grups han buscat empreses de proximitat i sostenibles que preparessin materials com clauers, globus i una pancarta.

Noies i nois també han fet una recerca per veure on poden estampar samarretes i han preparat tríptics informatius per distribuir entre l’alumnat de 1r i 2n d’ESO i la docència del centre. Per acabar, el darrer equip de treball s’ha encarregat de planificar la gestió de les xarxes socials i també ha començat el disseny d’un logotip. Finalment, l’acte de cloenda s’endarrereix dues setmanes més del preestablert i se celebrarà el proper 31 de maig per poder treballar-hi tots els col·lectius de forma conjunta.

Vols saber-ne més?

Aquesta trobada forma part del projecte d’Aprenentatge Servei “Innovem en el circuit alimentari transformant el valor dels aliments” que estem impulsant a l’Institut La Guineueta gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’ACCD i l’AMB i també a la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona. L’Aprenentatge i Servei entén l’acció pedagògica com una pràctica transformadora que vol empoderar l’alumnat per exercir una ciutadania activa i responsable. L’objectiu de l’aprenentatge: conèixer el maneig de l’agricultura ecològica des de la planificació fins a la comercialització. L’objectiu del servei: introduir les minves que es donen entre la producció i la comercialització alimentària dins del circuit de consum actual.