Plantada d’enciams als terrenys de Central Parc

Els nois i les noies de 3r de l’INS La Guineueta han tornat a visitar els camps del Parc Agrari del Baix Llobregat per seguir aprofundint en l’agricultura ecològica. Després d’un primer contacte on van aprendre a planificar el cultiu, l’alumnat s’ha enfrontat a la seva primera plantada de verdures. Per parts, la fase inicial ha estat fer una neteja de les herbes assegurables i una preparació dels cavallons per tal d’assegurar una bona disposició de la terra per als cultius, en la segona fase ha tocat sembrar enciams ecològics.

En aquesta trobada l’alumnat ha estat molt més en contacte amb la terra i amb la mateixa labor de la pagesia i han pogut veure de primera mà com és de dura aquesta feina. Tot i això, l’experiència els ha motivat i han mostrat una actitud molt positiva i compromesa amb el cultiu i amb la resta de companys de la cooperativa agrària de Central Parc.

Vols saber-ne més?

Aquesta activitat forma part del projecte d’Aprenentatge Servei “Innovem en el circuit alimentari transformant el valor dels aliments” que estem impulsant a l’Institut La Guineueta gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i també a la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona. L’Aprenentatge i Servei entén l’acció pedagògica com una pràctica transformadora que vol empoderar l’alumnat per exercir una ciutadania activa i responsable. L’objectiu de l’aprenentatge: conèixer el maneig de l’agricultura ecològica des de la planificació fins a la comercialització. L’objectiu del servei: introduir les minves que es donen entre la producció i la comercialització alimentària dins del circuit de consum actual.