En marxa el projecte Menjadrets a l’Escola Àgora

Hem posat en marxa un nou projecte d’Educació per a la Justícia Global amb l’escola Àgora de Barcelona. S’anomena Menjadrets i les classes de 3r i 4t de Primària participaran a les activitats. En la primera presa de contacte, l’alumnat ha pogut conèixer a la Idania de l’Espai Mescladís, la dona que serà el fil conductor durant tot el projecte. Durant la jornada inicial, nenes i nens han descobert  conceptes clau que es tractaran al llarg del curs a través de diversos jocs com el Passaparaula.

El projecte consta de dues fases: una d’investigació i una altra de descoberta. A la primera, l’alumnat haurà de desxifrar la procedència de les fruites i verdures que hi ha al seu menjador escolar. Aquesta tasca la realitzaran a través d’una entrevista a la cuinera del centre i recopilant etiquetes dels aliments. Després d’aquesta fase d’investigació i anàlisi de la informació, realitzaran un mapa on situaran l’origen i el recorregut que fan els aliments.

Paral·lelament, després de descobrir d’on procedeixen els productes descobriran formes alternatives de consum, on es valoraran els aliments de proximitat i la seva sostenibilitat, focalitzant les activitats properes al seu centre educatiu i al barri. A més, visitaran la cooperativa d’agricultura ecològica Central Parc, situada al Parc Agrari del Baix Llobregat.

En definitiva, un projecte educatiu que pretén dotar de recursos i apoderar a l’alumnat en l’àmbit de l’alimentació sostenible per tal que reconeguin i se sensibilitzin sobre la procedència d’aquells productes que tenen a l’escola.

Què n’ha dit l’alumnat de l’escola Àgora?

Vols saber-ne més?

Les activitats formen part del projecte educatiu Menjadrets, una iniciativa d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Nou Barris gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al menjador escolar.