L’alumnat visita espais sostenibles de l’entorn de l’escola Ramon Casas

Les nenes i nens de l’escola Ramon Casas no paren de treballar. La darrera visita de la Kuka va portar noves missions i els infants ja han començat la recerca a través de tallers i activitats. L’alumnat de 4t, 5è i 6è ha conegut els espais de l’entorn que aposten per un consum i una producció sostenibles a través de diverses visites a establiments del districte de Sants-Montjuïc i al Parc Agrari del Baix Llobregat.

D’una banda, el grups de 4t A i B han visitat l’entorn de l’escola amb una ruta per conèixer col·lectius responsables del districte de Sants-Montjuïc. Amb l’ajuda de l’Associació Memòria en Moviment de Sants, l’alumnat ha participat en una ruta pels horts i jardins comunitaris de Can Batlló i per La Lleialtat Santsenca. Primer, nenes i nens han treballat la temporalitat dels productes i han descobert en què consisteixen uns horts urbans autogestionats. Tot seguit, han visitat l’antiga cooperativa i han descobert l’origen d’aquest model empresarial. A més, els infants de 4t han conegut com treballa un grup de consum com el col·lectiu Panxacontenta.

D’altra banda, l’alumnat de 5è i 6è ha visitat el Parc Agrari per apropar-se a la pagesia que treballa a pocs quilòmetres de l’escola. L’alumnat ha visitat la cooperativa de producció agroecològica Central Parc per descobrir com viu la pagesia i com es cultiven els aliments que arriben al menjador de l’escola. La sortida arriba després del primer taller de recerca en què noies i nois de 6è es van encarregar de calcular la petjada ecològica.

En la visita de Cicle Superior, els infants de l’escola han participat en dues activitats per introduir-se al món de l’agricultura ecològica. Nenes i nens han sembrat llavors de flors que ajuden a repel·lir les plagues i a protegir la biodiversitat. L’alumnat de 6è també ha après tot el procés de plantar carbasses. En canvi, els infants de 5è han plantat melons i també s’han emportat planter d’enciam per cultivar a casa.

La sortida de 6è en fotos

La sortida de 5è en fotos

Vols saber-ne més?

Aquesta activitat forma part del projecte “El Dret a l’Alimentació al Sud i al Nord: consciència global i transformació local – Fase 2: Consolidació”, un projecte d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Sants-Montjuïc gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al nostre menjador escolar.