L’alumnat de Cavall Bernat visita espais de consum responsable de Sants

Els nens i nenes de Cicle Superior de l’Escola Cavall Bernat han fet una sortida per diferents establiments del barri de Sants. Els infants de 5è i 6è han anat a entrevistar col·lectius i comerços que aposten pel consum responsable i sostenible. Abans de marxar cap a fer la visita, l’alumnat ha preparat moltes preguntes per conèixer cadascuna de les fruiteries ecològiques i grups de consum.

Primer, els de 5è han anat a veure la cooperativa de consum l’Economat Social i després han passat per la fruiteria ecològica i de proximitat Terra Mullada. En canvi, els de 6è han visitat el Capità Enciam, una altra de les fruiteries amb productes eco del barri. I tot seguit, els més grans de l’escola s’han traslladat cap al grup de consum Associació Panxa Contenta, Associació per a la difusió de l’esperit d’un consum crític i responsable.

L’alumnat ha preguntat a les fruiteries què volen dir quan diuen que ofereixen producte propi i sobre els motius de la seva aposta per aliments ecològics i de proximitat. A més, s’han plantejat si tots els productes a la venta seguien aquestes premisses i han après també quins productes són de temporada. En canvi, en les visites als grups de consum, els infants han descobert què és aquest col·lectiu, com s’organitzen les famílies que hi participen i per quins motius han optat per una forma de consum diferent.

Durant la visita, l’alumnat ha preguntat pels diferents orígens del pebrot, l’enciam i el raïm que es consumeixen al barri. L’objectiu: incorporar fils més curts al mapa que els que hem trobat fins ara!

Vols saber-ne més?

Aquesta activitat forma part del projecte “El Dret a l’Alimentació: realitat i conseqüències al Sud i al Nord”, un projecte d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Sants-Montjuïc gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al nostre menjador escolar.