Infants de l’escola Ramon Casas preparen batuts i bombons naturals

L’alumnat dels cursos més primerencs de l’escola Ramon Casas també s’ha implicat en els tallers que formen part del projecte sobre el dret a l’alimentació. Les nenes i nens més petits de l’escola han participat en una activitat culinària centrada en la preparació de batuts de superheroïnes i superherois i bombons naturals. Els infants han descobert una forma divertida i sostenible de consumir aliments per evitar que es podreixin i es facin malbé.

Després de dur a terme tallers com la recerca de les verdures que arriben al menjador escolar i la estampació de fruites, els grups de P-3, P-4 i P-5 han preparat un batut de superheroïnes i superherois. L’alumnat disposava dels diferents ingredients del suc com plàtans, peres, taronges, espinacs i alvocats. Amb l’ajuda de les cuineres, la Laura i la Tània, nenes i nens han pelat els aliments i els han batut per fer el suc. Tot seguit, els infants han tastat el suc súper energètic i s’han emportat un pinyol d’alvocat per plantar-lo a l’hort de l’escola.

Nenes i nens també han enfocat la investigació cap a un dels productes que els va demanar quan va encarregar les últimes missions: la pastanaga. L’alumnat ha preparat bombons amb pastanagues ja bullides i les han acompanyat amb coco i xarop d’atzavara. Molts infants han provat el coco per primera vegada i també han descobert el xarop d’atzavara, un aliment d’origen vegetal semblant a la mel però molt més sa que el sucre.

Vols saber-ne més?

Aquesta activitat forma part del projecte “El Dret a l’Alimentació al Sud i al Nord: consciència global i transformació local – Fase 2: Consolidació”, un projecte d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Sants-Montjuïc gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al nostre menjador escolar.