Els infants de l’escola Cavall Bernat visiten el mercat del barri

L’alumnat de 1r i 2n de l’escola Cavall Bernat ha fet un recorregut pel mercat municipal de Sants. La Rosa Pinyol i la Mercè Rubí, de La Mercantil de contes, han acompanyat els infants de Cicle Inicial durant tota la visita per les diferents parades. Les dues narradores de contes s’han encarregat de dinamitzar l’activitat i han explicat contes, endevinalles i cançons als nens i nenes per tal que poguessin conèixer el mercat d’una forma lúdica.

La Rosa i la Mercè han decidit voltar pel mercat amb els infants perquè consideren que és un lloc públic on es fa molt més que comprar i vendre, ja que s’hi viuen altres experiències. Els nens i nenes han descobert com funciona el mercat, com són les persones que hi treballen i també els productes que s’hi poden comprar. A més, l’alumnat ha preguntat per l’origen dels enciams, pebrots i raïm del mercat i han descobert que majoritàriament provenen del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Els infants ara ja coneixen el funcionament d’un mercat municipal i com treballen els botiguers que hi tenen les seves parades. També han esbrinat d’on provenen alguns dels productes i han descobert que recórrer el mercat i escoltar contes i cançons sobre els aliments que s’hi venen pot ser molt divertit.

Vols saber-ne més?

Aquesta activitat forma part del projecte “El Dret a l’Alimentació: realitat i conseqüències al Sud i al Nord”, un projecte d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Sants-Montjuïc gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al nostre menjador escolar.