Educació com a motor de transformació social
Què volem aconseguir?
Una ciutadania conscienciada, activa i participativa
Un desenvolupament humà més solidari, just i sostenible
Un canvi d’actituds i hàbits a favor de la transformació social
Què promovem?
Educació com a motor de transformació social
Treballem amb la comunitat educativa a favor d’un món més just i sostenible en el qual es respectin els drets humans i es garanteixi una vida digna per a totes les persones del planeta. La nostra experiència en projectes de cooperació internacional, ens permet apropar la realitat dels països del Sud promovent la lluita per l’eradicació de la fam i la pobresa, la igualtat de gènere i la sostenibilitat mediambiental.
Apoderament de l’equip docent
Oferim formació, recursos i acompanyament per apoderar l’equip docent en l’aplicació de l’Educació pel Desenvolupament a les aules, convertint-los en protagonistes del seu propi procés de canvi que funcionarà com a motor de transformació social al centre.
Reflexió i participació
Promovem tallers participatius perseguint la presa de consciència de l’alumnat, docents i famílies sobre els drets humans i les conseqüències dels nostres hàbits i accions sobre el planeta i la comunitat. Construïm coneixement de forma col·lectiva partint de realitats concretes per dissenyar de forma conjunta Projectes d’Aprenentatge i Servei adaptats a les necessitats, inquietuds i particularitats de cada centre i el seu entorn.
Sensibilització ciutadana
Contribuïm a una societat informada i compromesa a través d’accions de sensibilització obertes a la ciutadania. Apropem una visió contextualitzada de la realitat dels països del Sud a través de la projecció de documentals de producció pròpia i la nostra participació en fires i jornades solidàries.
Quina temàtica treballem?
Creiem en la importància de conèixer les causes de les desigualtat per a una lluita efectiva contra la pobresa
Els nostres projectes promouen la reflexió sobre aquestes causes, creant espais per a l’elaboració de propostes que donin pas a l’acció col·lectiva, caminant cap al desenvolupament d’una ciutadania activa i participativa.
Transversalitzem la sensibilització i la lluita per la igualtat de gènere en tots els nostres projectes
A les nostres activitats destaquem l’invisible paper productiu i reproductiu de la dona en els diferents sectors i societats, promovent un llenguatge no sexista per la igualtat de rols entre home i dona.
Promovem un desenvolupament sostenible mostrant alternatives a favor del consum responsable
Creiem en un model de desenvolupament respectuós amb el medi ambient. Els nostres projectes promouen actituds responsables, a favor del consum responsable i de proximitat.
Els nostres projectes anteriors
Promovem el Dret a l’alimentació a Sant Boi de Llobregat
40 docents i 600 alumnes d’entre 3 i 12 anys de les escoles Parellada i Ciutat Cooperativa participen al projecte Alimentacció (curs 2014-2015).
L’objectiu: reflexionar sobre el nostre model alimentari, generador de pobresa i destrucció ambiental; alhora que promovem una alimentació sana, sostenible i de proximitat.
Consulta les activitats que hem fet a l’escola Parellada i a l’escola Ciutat Cooperativa
De Catalunya a Nicaragua en cinc minuts
El projecte fa ús de documentals audiovisuals de producció pròpia -rodats a Nicaragua- per apropar la realitat dels països del Sud des de diferents àmbits i promoure així la reflexió de la comunitat educativa, promovent els agermanaments escolars entre centres del Nord i del Sud, així com xerrades de sensibilització obertes a la ciutadania.
L’objectiu: promoure la solidaritat, interculturalitat, respecte per la diversitat i tolerància.
Girona 2012
Consulta aquí la nostra Estratègia d’Educació per la Justícia Global de l’entitat!