Contactem amb agents del barri per preparar una taula rodona d’experts

Després de les vacances, el projecte d’Aprenentatge i Servei sobre la introducció de les minves en el circuit alimentari ha tornat a les aules de 3r d’ESO de l’Institut Montjuïc. L’activitat ha donat continuïtat al debat i la reflexió sobre les característiques dels diferents models de consum i als coneixements que té l’alumnat sobre cada un d’ells.

En la darrera sessió, els i les joves van buscar informació sobre els diferents models de consum alternatius del barri i del districte. L’alumnat també va cercar quins llocs alternatius de consum podien trobar al districte de Sants-Montjuïc i va conèixer en què consistien els grups i les cooperatives de consum.

En canvi, aquesta activitat s’ha centrat en contactar amb diferents experts del barri sobre els models de consum alternatius. L’alumnat els ha enviat un correu electrònic per convidar-los a participar en una taula rodona on actuaran de conferenciants. Hi participaran representants de botigues ecològiques, restaurants i grups o cooperatives de consum del districte.

La trobada se celebrarà el proper 25 d’abril al mateix Institut Montjuïc i permetrà a les noies i nois de 3r conèixer de quina manera poden incidir en la comunitat. L’activitat també servirà perquè l’alumnat entengui els motius que porten alguns establiments a apostar pels productes ecològics i de proximitat, incloent les minves al circuit alimentari del districte. La sessió també els ajudarà a descobrir com poden dur a terme el seu servei.

Vols saber-ne més?

Aquesta activitat forma part del projecte d’Aprenentatge i Servei “Transformem el valor dels aliments: innovació en el circuit alimentari ecològic” que impulsem a l’Institut Montjuïc gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’Aprenentatge i Servei entén l’acció pedagògica com una pràctica transformadora que vol empoderar l’alumnat per exercir una ciutadania activa i responsable. L’objectiu de l’Aprenentatge: conèixer el maneig de l’agricultura ecològica des de la planificació fins a la comercialització. L’objectiu del Servei: introduir les minves que es donen entre la producció i la comercialització alimentària dins del circuit de consum actual.