L’alumnat del Col·legi Camí culmina el projecte sobre el dret a l’alimentació

Nenes i nens de 5è i 6è del Col·legi Camí han posat el punt final al projecte que ha dinamitzat Desos al centre amb un acte de cloenda i la visita de Kuka. L’alumnat de Cicle Superior ha realitzat diferents tallers amb entitats que promouen el consum alimentari responsable. Infants i docents han descobert una forma divertida i sostenible de menjar per evitar que els aliments es podreixin o es facin malbé.

Després de la sortida al Parc Agrari del Baix Llobregat per descobrir com treballa la pagesia, l’alumnat del Col·legi Camí ha participat en noves activitats al centre. Els nens i les nenes han format part de tallers de cuina saludable i de reciclatge creatiu. Els infants han elaborat un calendari de plantació de les verdures amb materials reciclats com cartrons, botons i d’altres. Amb l’ajuda de la Montse de Desvestint Aliments, han preparat un calendari que indicava en quin mes es podia plantar i collir cadascun dels 12 productes que van escollir.

L’alumnat també ha format part d’una demostració de cuina saludable de la Verònica de Health & Cook. Els grups de 5è i 6è han descobert com substituir aliments poc naturals com el sucre i la xocolata. A l’aula, han preparat bombons de verdures amb productes com la farina de garrofa i els sucres naturals de les fruites i verdures. Els infants també han cuinat boletes de pastanaga espigolades amb sucre morè i galetes i s’ho han endut a casa amb recipients compostables. El taller de la Núria d’Espigoladors els ha mostrat una forma divertida d’evitar el malbaratament alimentari.

Més enllà dels tallers, alumnes de 5è i 6è s’han retrobat amb la Kuka per fer balanç de les missions que els va proposar. Infants i docents han fet un recull de tot allò après en les activitats com la sortida al Parc Agrari i la visita a iniciatives de l’entorn. La Kuka també ha avaluat l’aprenentatge assolit durant tot el projecte amb preguntes sobre els tallers. Per acabar, l’alumnat també ha vist un vídeo sobre l’alimentació a Nicaragua i les diferències amb la producció i el consum a Catalunya.

Què n’ha dit l’alumnat?

Vols saber-ne més?

Les activitats formen part del “Projecte Educatiu pel Dret a l’Alimentació:  consciència global i transformació local”, una iniciativa d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Nou Barris gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Catalana de Cooperació, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al nostre menjador escolar.