Celebrem la cloenda del projecte educatiu a l’INS Bernat el Ferrer

Hem posat el punt final a la implementació durant el curs 20-21 del projecte d’Aprenentatge Servei “Transalimenta al Baix Llobregat” a l’Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei. A través d’una trobada virtual, hem celebrat l’acte de cloenda de les activitats amb la participació de l’alumnat de 3r d’ESO, les docents de Ciències Socials, agents convidats com la cooperativa Central Parc, l’Escola Miquel Utrillo de Sitges i les famílies convidades que n’han format part.

Malgrat les dificultats tècniques, s’han pogut presentar les entitats impulsores del projecte: DESOS i Central Parc. Tot seguit, s’han exposat els quatre reptes que ha afrontat l’aumnat per aprendre sobre la tasca de la pagesia, el dret a l’alimentació amb mirada Nord-Sud, la sostenibilitat del model de producció i consum actual i les alternatives d’agents socioeconòmics de Molins. També s’ha estrenat el vídeo resum de la campanya #RepensaElQueMenges, en què alumnes i docents de Bernat el Ferrer però també moltes altres entitats i persones d’arreu del món expliquen quins bons hàbits segueixen pel consum responsable.

L’alumnat i la docència que han format part del projecte han pogut exposar com ha viscut l’experiència de participar en els reptes i activitats. També s’han posat en valor els continguts del projecte com la sobirania alimentària, la justícia global i el dret a l’alimentació. A més, s’han remarcat els objectius de la iniciativa que consisteix en contribuir a articular una estratègia territorial al Parc Agrari del Baix Llobregat per a promoure la garantia d’una alimentació disponible, accessible i de qualitat a través de l’enfortiment de capacitats dels titulars de drets, responsabilitats i obligacions. Per acabar, joves i professorat han rebut el reconeixement de la Directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Carme Gual.

Vols saber-ne més?

Les formacions es realitzen en el marc del projecte d’Aprenentatge Servei “Transalimenta al Baix Llobregat” que estem impulsant gràcies al suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i Garantia Juvenil dins de la iniciativa d’ocupació juvenil del fons social europeu de la Unió Europea. L’Aprenentatge i Servei entén l’acció pedagògica com una pràctica transformadora que vol empoderar l’alumnat, els agents socioeconòmics i l’administració pública per exercir i garantir una ciutadania activa i responsable on es respectin els drets, deures i obligacions. L’objectiu específic del projecte: contribuir a articular una estratègia territorial del Parc Agrari del Baix Llobregat per promoure la garantia d’una alimentació disponible, accessible i de qualitat.