Aprenentatge i Servei a l’Institut Montjüic: una mostra de com introduir les minves dins el circuit alimentari

Després de tot un curs realitzant un projecte d’Aprenentatge i Servei  sobre la producció i la comercialització dels aliments dins del circuit alimentari ecològic i treballant per reduir-ne les minves que se’n generen, l’alumnat de tercer d’ESO de l’Institut Montjuïc ha acabat sent un expert en el tema.

Les i els adolescents s’han involucrat de ple en tot el procés productiu dels aliments. Han estudiat i aprés sobre la seva comercialització i, gràcies als coneixements adquirits, han treballat i creat propostes per conscienciar i sensibilitzar a la població sobre el consum responsable dels productes. Per finalitzar el projecte, han realitzar unes jornades de cloenda al Institut. Vegeu aquí un video-resum de tota la feina feta.

Vols saber-ne més?

Aquest vídeo forma part del projecte d’Aprenentatge i Servei “Transformem el valor dels aliments: innovació en el circuit alimentari ecològic” que impulsem a l’Institut Montjuïc gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’Aprenentatge i Servei entén l’acció pedagògica com una pràctica transformadora que vol empoderar l’alumnat per exercir una ciutadania activa i responsable. L’objectiu de l’Aprenentatge: conèixer el maneig de l’agricultura ecològica des de la planificació fins a la comercialització. L’objectiu del Servei: introduir les minves que es donen entre la producció i la comercialització alimentària dins del circuit de consum actual.