L’alumnat entrevista la cuinera de l’Escola Àgora

L’alumnat de l’Escola Àgora continua les activitats del projecte educatiu MenjaDrets, seguint les missions d’estudiar l’origen de les fruites i les verdures del menjador de l’escola encomanades per la Idania durant la primera sessió. Aquesta segona activitat ha consistit en una visita a la cuina i l’espai de menjador de l’escola.

L’alumnat ha realitzat una visita a la Pilar, la cuinera del centre, per tal d’esbrinar més coses sobre les fruites i les verdures que es consumeixen al menjador. Les nenes i els nens han preparat i realitzat una sèrie de preguntes per a fer-li a la cuinera i així conèixer una mica millor la tasca que realitzen i els productes que utilitzen cada dia per a elaborar els dinars. Els infants també han preguntat sobre si les fruites i verdures que formen el menú són ecològiques, de proximitat i de temporada.

L’alumnat de tercer és l’encarregat d’esbrinar l’origen de les fruites del menú, però no només veure d’on provenen, sinò que també com ho fan, amb què i qui les fa arribar. D’altra banda, l’alumnat de quart és l’encarregat de realitzar el mateix procediment amb les verdures, ambdós cursos ho han començat a fer amb moltes ganes!

No només han preguntat per fruites i verdures, ja que han tingut l’oportunitat de reunir-se amb la cuinera també li han preguntat sobre curiositats de la cuina, sobre qui tria els menús i sobretot com s’ho fa per cuinar per a tantes persones i tan bé a la vegada. Un cop finalitzada l’entrevista a la Pilar, nens i nenes ha buscat als envasos i etiquetes dels productes els seus llocs d’origen per tal d’esbrinar i tenir més evidències sobre la procedència dels productes. Amb aquesta alegria i ànim segur que seguir les seves investigacions és més senzill, endavant!

Vols saber-ne més?

Les activitats formen part del projecte educatiu Menjadrets, una iniciativa d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Nou Barris gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al menjador escolar.