Adaptem els projectes educatius a les condicions del confinament

Tal com vam anunciar a través de les xarxes socials a principis de setmana, des de l’entitat seguim treballant immerses en els projectes educatius que tenim actius per garantir que l’alumnat pugui seguir les activitats d’educació per la justícia global, i així mitigar alguna de les conseqüències de la COVID-19.

Des de primària a secundària, tenint en compte les necessitats de l’alumnat i dels centres amb els quals treballem, l’equip d’educació de Desos està desenvolupant una sèrie de materials i recursos que serveixin per recolzar a la docència i famílies i així iniciar aquest nou procés d’educació a distància. D’aquesta manera ens sumem a la campanya #ApSdesdecasa i adaptant-nos a teletreballar estem iniciant amb èxit noves relacions amb les comunitats educatives de forma online.

Així doncs, en el cas de l’INS La Guineueta on el projecte “Innovem en el circuit alimentari transformant el valor dels aliments fase II” ja s’estava desenvolupant, s’ha proporcionat una guia per a la docència del material treballat amb l’alumnat abans del confinament, amb la intenció de reforçar alguns conceptes, a més d’altres temes nous. Per altra banda, en el cas de l’INS Bernat el Ferrer, on el projecte “Transalimenta al Baix Llobregat” estava a punt d’iniciar-se s’ha elaborat una guia on el material proporcionat és totalment nou, ja que serà un projecte que es realitzarà íntegrament de forma online, a l’espera que la situació canviï.

Pel que fa el treball amb l’escola Àgora, havíem de començar la segona part del projecte “MenjaDrets” i donar pas al reconeixement de noves formes de consum i producció sostenibles de l’entorn proper. Això seguirà sent així gràcies a la bona voluntat dels agents socioeconòmics de Nou Barris per participar online, la motivació de l’equip docent i l’empenta de les famílies, que ara sense elles el projecte no tindria sentit. La motivació dels nuclis familiars va ser expressa abans del confinament i on teníem programada una formació per mitjans de març que es va haver d’ajornar. Aquest material, com altres destinats per la docència l’hem pogut fer arribar i seguirem amb l’alumnat la setmana vinent.

Entenem que ens trobem en un moment excepcional que requereix una gran complexitat, som molt conscients que la situació de cada alumne és única i que els centres educatius sovint actuen com a espais segurs per a la infància i l’adolescència que es troba en situacions familiars complicades. Per això treballem per adaptar-nos al millor possible a les circumstàncies i al nou context generat, esperant tornar a les aules amb més aprenentatges.

En els pròxims dies donarem més informació i ampliarem els continguts i les noves metodologies amb les quals es vol seguir impartint els projectes educatius.