Un de cada quatre espanyols redueix les aportacions solidàries

Un de cada quatre espanyols ha reduït les seves aportacions solidàries durant l’últim any, a causa principalment de la manca de temps, càrregues familiars i laborals, així com la crisi económica, segons l’enquesta Eroski Consumer realitzada entre 1.443 llars. No obstant això, segons l’estudi, el 61% dels enquestats considera que Espanya és un país solidari.

L’informe també evidencia que els espanyols no sempre canalitzen la seva solidaritat a través d’ONGs. D’aquesta manera, encara que el 74% dels enquestats afirma que les ONG “fan una tasca important”, el 40% dels qui declaren haver prestat el seu esforç a una causa solidària ho ha fet fora d’aquestes organitzacions.

L’ajuda a la gent gran, immigrants i grups en risc d’exclusió social són les principals causes solidàries a les que els espanyols donen suport. Les cinc organitzacions que reben més aportacions econòmiques són Creu Roja (36,4%), Intermón Oxfam (22,4%), Médicos sin Fronteras (19,4%), Cáritas (19,3%) i Unicef (18,6%).

Tot i que les aportacions econòmiques són el mitjà preferit dels espanyols per contribuir amb causes solidàries, segons l’estudi el 44% dels enquestats no ha donat mai suport a cap iniciativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.